keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Maatuskat

Pakkomielle... se se oli, kun näin netissä nämä vanttuut. Siihen jäi neulepuseron teko... ei  siinä auttanut muu kuin lähteä langanjämiä penkomaan (ja kello oli varmaan kello kuusi aamulla, kun istuin vaatehuoneen lattialla lankakeriä tutkiskellen). Löytyi seiskaveikkaa ja siltä istumalta piti näitä ryhtyä vääntämään. Luin Ravelrystä kertomuksia, että monet kokivat että ohjeen mukaan tehdyt vanttuut olivat liian suuret (3,5 tai 4 puikot ja juurikin seiskaveikka lankana). Arvasin heti, että minun täytyy toteuttamaan näitä todella pienillä puikoilla, koska käteni ovat pienet. Parin kokeilun jälkeen päädyin sitten 2,25 puikkoihin. Todella tiiviit ja lämpimät vanttuut siis seurauksena ja juuri sopivat minun käteeni. Niin ja se pakkomielle iski tämän kuvion vuoksi - aivan ihastuttava malli :)

Mutta muuten tämä kirjoneuleen tekeminen on edelleen minulle melkoista tuskaa. Koko ajan täytyy olla tarkkana kerrosten kanssa ja samalla pitää seurata, että eihän lanka lähde liian tiukalle kiertymään. Harjoituksen puutettahan se tietysti on, mutta onhan se melkoisen tuskaisan näköistä tämä minun kirjoneuleen neulominen, kun kieli ulkona tiiraan rivejä ja ähisen :D Ehkäpä neuleen neulominen tuntuu jälleen melko vapauttavalta tämän projektin jälkeen (ellei sitten iske jälleen joku uusi pakkomielle :/).









Lanka: Novita, Seitsemän veljestä (jämälankoja)
Puikot: 2,25

lauantai 9. helmikuuta 2013

Huopuuhan se

Olen aikaisemmin tehnyt parit huovutetut tumput tästä Novitan Huopasesta ja todennut ne hyvin lämpimiksi pitää. Ajattelin siis tehdä vielä yhdet, veljelleni, joka myös liikkuu paljon talvisin pyörällä. Ei jäädy näpit sitten hälläkään. Pikkuisen yksioikoistahan näitä lapasia on neuloa, mutta jos toinen tarvitsee kunnon tumput, täytyyhän ne toiselle tehdä. Ja kun tarpeeseen tulevat, tulee siitä aina neulojalle hyvä mieli :)


Niin, ja huovutin nämä pesukoneessa - tossukoille riitti 40 astetta, mutta tumput eivät huopuneet vielä tarpeeksi, joten pyöräytin ne vielä 60 asteessa.

Melkoisen söpöstyksen näköiset ovat ennen huovutusta 










Ensimmäistä kertaa huovutin Novitan Puroa näiden tossujen muodossa. Ihan hyvinhän se tämäkin huopuu ja tässä Purossa on kivaa näiden värien vaihtelut, verrattuna huopaseen.  (Tosin uudet värit Huopasessa ovat melko herkullisia - huomasin tämän, kun pläräsin tänä aamuna Novitan uutta lehteä...) Virkkasin nämä tossut kaksinkertaisella Purolla, joten kirjavuus oli taattua. Olen myös tälläiset tossut tehnyt aikaisemmin, mutta halusin tälläiset samanlaiset myös mökille, joten ei muuta kuin virkkaamaan. Tämä ohje on kyllä niin mukavan helppo ja nopea tehdä, että suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat nopeasti saada itselle lämpimät tossut :) Nämä virkkaa ihan päivässä, kun sille päälle ryhtyy!












Jonkin verran olisi vielä Huopasta tuolla kätköissä, mutta en tiedä vielä, mitä niistä teen. Itselle kyllä pitäisi tehdä uudet tumput - entiset ovat olleet niin kovalla käytöllä, että peukalot menevät kohta puhki :O 


Lanka: Novita Päkä Huopanen (ja hiukan Novitan Puroa koristeena), väri 077, n. 150g
Puikot: nro 10

Lanka: Novita Puro, väri takkatuli (844), n. 150g
Virkkuukoukku: nro 10




tiistai 5. helmikuuta 2013

Näpräystä

Tässä pähkäillessäni, minkä isomman työn ottaisin seuraavaksi käsittelyyn, näpräsin viikonlopun aikana vanhoihin lasipurkkeihin pientä härpäkettä ja tein niistä tuunatut tuikut. Sopivat yhteen tämän aikaisemmin tuunamani maljakon kanssa. Lankoina käytin jämiä (joita tässä talossa riittää) ja virkkaukset ovat ihan vain puutaheinää. 

Joskus on ihan terapeuttista vain näpertää, ilman ohjeita tai selkeää kuvaa. Lopputulos voi yllättää tekijänkin :D 







perjantai 1. helmikuuta 2013

Kahdeksantoista kerää lankaa

...niin. Sen verran tämä työ vei lankaa. Tosin 50g keriä, mutta kuitenkin. Iso läjä lankaa. Tuohon miehen neuleeseen ne hävisi, hupsista keikkaa :D Mies sai ihan itse valita värin tähän neuleeseen ja on varsin tyytyväinen tulokseen. Ja on kuulemma lämmin (no, aivan varmasti on!). Lämpimästä hän tykkääkin, paljon lämpimämmästä kuin minä....Jos yhtä uskollisesti pitää tätä neuletta, kuin edellistä jonka sain hänelle neulottua, taidan siirtyä täysin neulomaan hänelle jumppereita ;) 

No joo, heleppoa ku heinänteko oli tämän neuleen tekeminen. Ohje oli selkeä ja helppolukuinen. Puikot paksut (7 ja 8) ja tämä Eskimo lanka, niin nopeastihan yksi miehen neule valmistuu. Ja tarkoitan tätä oikeasti. 

Luonnollisesti tein mokankin - kappaleita yhdisteltäessä. Yhden hihan kerkesin ommella väärinpäin kiinni ja ai että otti taas pattiin, kun huomasin erehdykseni. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun ompelen hihan väärin. Jotenkin vain paksu kalloni ei hahmota, miten hihan tulee asettua, jotta se tulisi oikeinpäin sitten käännettäessä. 

Minulla olisi toinenkin läjä tätä Eskimoa - omaa neulepuseroa varten. Saas nähdä missä vaiheessa työstän sitten seuraavan neuleen ko. langasta.

...ja sitten taas tiukka liuta kuvia ;) 










Nyt en tosiaankaan tiedä, mitä aloittaisin seuraavaksi. Monta ajatusta on, mutta mihin päädyn - aika näyttää :)

Viikonloppuja!

Lanka: Drops Eskimo, väri 46, 900 grammaa (koko M)
Puikot: pyöröt (40 ja 60 cm) nro 7 ja 8