perjantai 25. toukokuuta 2012

Estelle ja peruspertit

Lanka Estelle-kaulurissa on jälleen näitä e-Bayn kautta tilattuja ja kun kerät ovat noin 100g painoisia, ei niistä mitään isoja tehdä..varsinkaan, kun kaikki tilaamani kerät ovat väreiltään toisistaan poikkeavia..olen tehnyt tästä vastaavasta langasta nämä tohvelit, tosin kaksinkertaisella langalla. Mutta siis, päätin yhdestä näistä keristä tehdä sitten kaulurin, mutta mieleni teki sitten myös sooloilla ja työstin sitten tämän kaulurin "omasta päästä". Nimeksi tälle kaulurille annoin Estelle, koska nyt sattui olemaan se päivä, kun kruunuprinsessa Estelle kastettiin ja kastajaisia katsellessa ideoin tämän ja myös aloitin neulomaan kauluria. Tämmöinen tästä nyt sitten tuli ja eiköhän tätäkin tule pidettyä..sitten syksyllä (eli piiiiiiitkän ajan kuluttua ;) ).







Ja tälläiset normisukat (tai peruspertit) sain tehtyä myös miehelleni, olen nimittäin joutunut jonkin verran parsimaan jo mieheni villasukkia (hän on varsinainen sukankuluttaja). Lankana näissä sukissa on Dream of Vienna thanks (ei kykene, ei edes voi kirjoittaa tätä langan nimeä, etteikö rupeaisi vähän naurattamaan..). Mies valitteli myös viime viikonloppuna, että hänelle tekemäni huovutetut tohvelit alkavat mennä puhki :I Ei kai siinä..hyvä kun tulee pidettyä. Täytynee tehdä uudet huovutetut tohvelit hänelle, vaikka sitten syksymmällä.





Pittäähän sitä kimalletta olla miehenkin sukassa..


Tänään taas lähdemme mökkeilemään ja pari viikkoa tulemme olemaan enemmän tai vähemmän netin ulottumattomissa, mutta katsotaan nyt, josko sitä jossain välissä ehtisi tätäkin blogia päivittämään (ja jos on jotain saanut valmiiksi). Tässä vielä ottamani kuva viime viikonlopulta mökkireissultamme, pääsin kuvaamaan kärppää lähietäisyydeltä. Istua napotti männyn oksalla. Siinä me sitten hetki katseltiin toisiamme, kärppä ja minä.




         Mukavaa viikonloppua ja tehkää retkiä luontoon, tämä on parasta aikaa vuodesta!


tiistai 22. toukokuuta 2012

Eiku

Se tunne, kun löytää uuden mukavan neulemallin ja siihen vielä täydellisesti soveltuvan langan...aaah...(kyllähän näillä oireilla jonkun diagnoosin varmaan saisi :D). Huomaisin netistä tämän huivin ohjeen ja päätin toteuttaa sen hetimiten ja kun kätköistäni löysin vielä mieheni tuliaisiksi tuomia lankoja tämän Eiku-huivillisen verran (kiva nimi huivilla :)), naamani loisti kuin hangon keksi...ja virne säilyi pitkin huivin neulomisen! 100% merinovillaa suorastaan soljui näppien läpi ja huivi valmistui tuota pikaa. Tuleekohan tästä uusi revontuli, eli paukutan menemään sitten näitä useamman perätysten...? Saas nähdä.







Tein huivista hiukan pienemmän, kuin ohjeessa oli. Halusin tästä sellaisen huivin, joka mahtuu tarvittaessa myös takin kauluksien alle. Ehkäpä (tai toivon mukaan) en kuitenkaan tarvitse nyt lähikuukausina tätä huivia, vaan kaivelen tämän esille sitten syksyllä!







..ja tämän päivän suuri ongelma sitten on, että illalla olisi ensimmäinen erä euroviisuja ja minulla tuli tulee uni varmaan jo siinä kello 21.00...ja euroviisut alkavat kello 22.00...miten tämän yhtälön nyt sitten fiksaisi :o Noo, vitsi, vitsi..mutta oikeasti minusta olisi kiva katsella nämä euroviisut, mutta sisäinen kelloni kulkee omia polkujaan...miksei euroviisut voisi alkaa vaikka aamulla kello 5.00??? Outoa.

Malli: Eiku
Lanka: Koigu wool (KPPPM), 100% merinovillaa, väri P618, noin 150g
Puikot: pyöröt 4,5

maanantai 21. toukokuuta 2012

Pari kesäistä salaattia

Nyt kun grillikausi on useimmissa torpissa avattu, pistän tässä jakoon pari hyväksi todettua salaattia, jotka sopivat lisukkeeksi monelle grillattavalle...tai vaikka sitten ihan sellaisenaan nautittavaksi. Nämä kaksi ohjetta olen bongannut Jamie Oliverin ohjelmasta ja kuten hänen tapoihina kuuluu, salaatit ovat helppoja tehdä. Meillä nämä salaatit syödään tänään pitsapalojen kera; ei huono combo sekään :I


Mozzarellasalaatti:

  • 1 paketti mozzarellaa
  • pestoa
  • basilikan lehtiä
  • oliiviöljyä
  • raastettua sitruunan kuorta
Revi mozzarellajuusto sopiviksi suupaloiksi tarjoilulautaselle ja asettele lusikalla nokare pestoa jokaisen juustopalan päälle. Lorauta oliiviöljyä reilusti päälle ja raasta (pestystä) sitruunasta kuorta hiukan päälle. Asettele jokaisen nokareen päälle vielä basilikan lehti. 



Mozzarellasalaatti




Rucolasalaatti

- Noin 100 g rucolaa
- oliiviöljyä
- puolikas sitruuna
- hyppysellinen suolaa
- parmesaania

Lorauta kulhon pohjalle reilusti oliiviöljyä, purista sekaan puolikas sitruunan mehu ja hyppysellinen suolaa. Seikoita salaattiainekset keskenään ja kaada tarjoiluastiaan. Höylää päälle vielä paremesaanilastuja.

Työläitä salaatteja, eikö? Ja ovat hyviä, ai jai! Ei sitten muuta kuin rillaamaan ja kokeilemaan näitä salaatteja lisukkeeksi. 


Rucolasalaatti

maanantai 14. toukokuuta 2012

Hunajakennot

Novitan nettisivuilla näin näiden sukkien mallin ja innostuin kokeilemaan ohjetta - olin juuri saanut ponchon tehtyä ja mietiskelin, että josko jonkun vanhan työn vielä tekisin loppuun vai mille alkaisin... Kun näin tämän mallin ja samalla muistin, että minulla oli joulun jälkeen alennuksesta ostettua 7-veljeksen raitaa avaamaton kerä, halusin kokeilla, miten tämä malli toimii raidoitetulla langalla. Ja toimihan se ihan kivasti :) Malli on yksinkertainen neuloa (mitä nyt kantapään kanssa taistelin pari kertaa..ja sekin oli oma moka - jos lukisi ohjeen kunnolla läpi, ennen kuin lähtee kouhkasemmaan intopinkeenä) ja pinnasta tulee eläväinen pienillä konsteilla. Lankaa tämä malli "söi" ihmeen paljon, kerästä ei paljoa jäänyt yli.








Lanka: 7 veljestä, raita (väri 895), vajaa 150 g
Puikot: nro 3,5


Varsin veikeät sukat tällä mallilla saisi, jos tekisi nämä sellaisesta hunajanvärisestä langasta :)

tiistai 8. toukokuuta 2012

Ikuisuusprojekti nro xxxx

...saatiin sitten päätökseen, wohoo! Olen aloittanut tämän ponchon neulomisen apaut kaksi vuotta sitten ja kun nyt jokunen aika sitten kaivelin tämän esille pitkän ajan jälkeen, hoksasin jälleen mikä tässä valmistumisessa mätti (koska yleensähän jokin syy on, että tekele on jäänyt vaiheeseen..). Yhtäaikaiset lisäykset ja kavennukset. Pää oli välillä niin sekaisin ja kierrokset hukassa, että meinasi parku päästä! Ja tämä Vienna-lanka ei tod. ole sellaista lankaa, jota haluaisi purkaa. Lanka vain katkeilisi. Joten päätinkin sitten, että jos tuntuu, että ei mene ihan jetsulleen - luovin loput. Ja niinhän minä sitten tein ja ihan bueno tästä sitten loppujen lopuksi tuli. Vähän erikoinen kylläkin, mutta ihan pidettävä. 






Isot puikot ja ohuehko lanka = reikästä jälkeä



                              Virkkasin vielä kaupan päälle kukkasen kaulukseen (seiskaveikan eri väreillä).


Henkisesti on jotenkin helpottavaaa saada pitkään valmistumista odottanut tekele valmiiksi :) ..mutta näitä keskeneräisiähän kyllä riittää edelleen.



Lanka: Granstudion DROPS Vienna, vajaa 200g, DROPS Eskimo, n. 200g
Puikot: pyöröpuikot nro 9 ja 12



On muuten takana hurja pariviikkoinen (siksi hiljaisuus blogissani), ensi olimme mieheni kanssa Pariisissa ja sen jälkeen jatkoimme lomailua mökillä. Käsitöitä en juuri ole ehtinyt tekemään, mutta katsotaan nyt, miten (käsityö)hommat lähtevät sujumaan. Tosin koko kevät / alkukesä tulee myös olemaan kiireinen (jopa tämä aamukin on ollut yhtä lentoa) ja tulemme olemaan paljon mökillä. Tai näin on ainakin suunniteltu. Tuli nimittäin tilattua Kekkilän kasvihuone + varasto, joka pitäisi koota ja maalata sekä pohjustus tietysti tehdä ja terassin laajennus myös tekeillä :I Hurumhei, mutta eipähän aika käy pitkäksi!